Сьогодні свій день народження відзначає рівненський Маестро Борис Забута.

розміщено в: Новини | 0

Сьогодні свій день народження святкує рівненський Маестро Борис Забута.

Заслужений працівник культури України , нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, керівник народного вокально-інструментального тріо «Срібна терція».

Цей день – особлива нагода відзначити Вашу талановитість і внесок у світ музики. Ви приносите нам неймовірну радість своїми мелодіями та виконанням.
Ви великий музикант, композитор, аранжувальник, доцент кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету, автор «Пісні про Рівне», ініціатор створення оркестру народних інструментів «Наспів», колективу «Срібна терція» у Міському Будинку культури.

Ви працюєте в МБК понад 40 років. Ви серце нашого колективу. Виступи «Срібної терції» виняткові, а публіка інтелігентна.
Бажаємо Вам творчої енергії, здоров’я і багато позитивних емоцій.
Ми безмежно поважаємо Вас, цінуємо та вдячні за можливість співпрацювати разом з Вами. Адже Ви та людина, яка диктувала музичний настрій у Рівному.
З величезною повагою колектив Міський Будинок Культури / Рівне та його керівниця Ольга Стельмах.

Найкраща нагорода для маестро – це можливість виступати для своїх глядачів.
Завдяки Барису Забуті, українська музика звучить по всьому світу!

Відомості з біографії(творчі здобутки).

Мистецькі, громадські та інші відзнаки: Лауреат конкурсу виконавців на народних інструментах (баян) Прикарпатського військового округу (1967 р.); Дипломант Виставки досягнень народного господарства Української РСР (1984 р.); Лауреат Міжнародного відкритого Рейтингу популярності та якості товарів і послуг «Золота Фортуна» (2000 р.) у номінації «Культура та мистецтво»; Лауреат відкритого рейтингу «Гордість міста» в номінації «Кращий аранжувальник» (2003 р.); у складі тріо Лауреат мистецької премії ім. Германа Жуковського (2001 р.) та Лауреат І Всеукраїнського огляду художніх колективів «Просвіти» (2001 р.). Учасник бойових дій.

За високу художньо-виконавську, композиторську, просвітницьку діяльність, вагомий внесок у відродження національної культури він відзначений Почесними грамотами Міністерства культури України, Міністерства оборони України, Всеукраїнської федерації профспілок, обласної державної адміністрації, обласної Ради, міської Ради та виконавчого комітету, Національної музичної спілки України.

Твори Б. І. Забути у свій час були записані і звучалина обласному та Всеукраїнському радіо у таких передачах як «Вечірня ліра», «Музичні обрії», «Всесвітня служба радіо України». Випущено три аудіоальбоми і компакт-диски за авторст вом та аранжуванням Б. І. Забути. Фірма «Мелодія» до 700-річчя м. Рівне випустила платівку з піснями Б. Забути.
Б. Забута багато уваги приділяв збереженню і популяризації поліського народного мелосу, про що свідчать понад 30 його культурологічних та музикознавчих публікацій у наукових збірках.

Музичні твори Б. Забути надруковані у виданнях «Танці Полісся» (2002 р, 2006 р.), «Пісні над Горинню», «Кличе Україна», «Збірниках пісень» видавництва «Шкільний світ», періодичній пресі, репертуарних збірках (понад 40 публікацій). Ним написана музика до спектаклю «Чарівники живуть поруч».

Залишити відповідь