Виставка “Дивосвіт поліської ляльки” майстрині-лялькарки Вікторії Кисіленко.

розміщено в: Новини | 0
15 лютого у Виставковій залі було відкриття виставки “Дивосвіт поліської ляльки” майстрині-лялькарки Вікторії Кисіленко. Вона є учасницею студії декоративно-ужиткового мистецтва Міського Будинку культури (керівник Анна Крилошанська).
Про Вікторію Никифорівну можна говорити, мабуть, цілий день, адже на Рівненщині і не тільки її знають, як обдаровану та сильну творчу особистість. Вона родом з Луганщини. За фахом – культурний працівник, за переконаннями – гуманіст, що сповідує загальносвітові й національні духовні цінності. Флористика, народна іграшка, викладацька робота – все, чим захоплюється майстриня, має народне мистецтво, як єдиний гуманітарний стрижень. Вікторія Никифорівна зробила для нашого міста дуже багато. Вона була ініціатором створення фотоклубу «Час», «Клубу творчих зустрічей», та усім відомого та улюбленого фольклорно-етнографічного свята «Музейні гостини». Але найбільша її любов – це лялька. Свою першу народну ляльку вона виготовила у 1981 році і сказала так: «Коли мені вперше потрапив до рук тріпаний льон, він просто заворожив мене своїм теплом, енергетикою, запахом та податливістю. Я тоді зрозуміла, що це – моє, те, через що я зможу виразити і почуття, і помисли і свою душу. Це благодатний матеріал, із якого ляльки просто самі народжуються».
У пані Вікторії нещодавно був день народження, тому усі присутні щиро вітали майстриню. Звучали вітальні слова та пісні від Раїси Цапун та фольклорного гурту “Уляна” МБК.
Лялькарка розповідала про свій шлях становлення іі як майстра.
Своє захоплення експозицією висловлювали:
1.Ольга Стельмах – директорка МБК;
2.Євген Уманцов – колекціонер ляльок майстрині;
3.Анна Крилошанська – керівник студії дек.-ужит. мист-ва МБК;
4.Галина Ковальчук – представник обл. управління культури та туризму;
5.Богдан Столярчук – український мистецтвознавець, професор кафедри музичного фольклору інституту мистецтв РДГУ, який пообіцяв написати книгу про майстриню.
‼️Чекаємо відвідувачів виставки з пн-пт з 10:00 о 17:00 год. у Виставковій залі МБК.

Залишити відповідь