26 лютого Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

розміщено в: Новини | 0
Міський Будинок культури долучається до відзначення Дня спротиву окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополя.
Указ Президента України
Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя
З метою вшанування мужності і героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України, з нагоди відзначення річниці від проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей постановляю:
1. Установити в Україні День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, який відзначати щороку 26 лютого.
2. Кабінету Міністрів України забезпечувати розроблення за участю представників державних органів, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства і затвердження планів заходів до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ
м. Київ 26 лютого 2020 року № 58/2020
Український лідер нагадав, що 26 лютого 2014 року в Сімферополі зібралися тисячі людей, зокрема кримських татар, котрі намагалися захистити єдність України. “Повернення Криму Україні – не просто моя мета як президента або позиція як громадянина України, це не тільки наша загальна мрія, це запорука безпеки на планеті, це відновлення миру”, – наголосив Володимир Зеленський.
Протягом двох тижнів Міський Будинок культури буде висвітлювати та популяризувати культуру кримсько-татрського народу.

Залишити відповідь