“Мистецьку хуртовину” відкрили онлайн

розміщено в: Adventure, Новини | 0

Виставку новорічно-різдвяних виробів «Мистецька хуртовина» відкрили 22 грудня у виставковій залі Міського Будинку Культури. Вперше відкриття відбулось у новому онлайн форматі, адже в силу карантинних обмежень зала не може вмістити усіх бажаючих. Проте усі могли долучитися до презентації, переглянувши прямий ефір з події на офіційній сторінці закладу в соціальній мережі «Facebook».

На заході були присутні здебільшого майстри студії декоративно-ужиткового мистецтва, яких було нагороджено подяками за їхню творчість та участь у виставці. Серед таких Еля Гілко, творча родина Гринбоких, Марчук Наталія, Черняховська Тетяна, Кисіленко Вікторія та інші. Всього цьогоріч у виставці взяли участь трохи більше двох десятків майстрів.

Представили вони найрізноманітніші техніки – соломо- і лозоплетіння, кераміку, вишивку, текстильну ляльку, витинанки та інше. Куратор мистецького проєкту Анна Крилошанська розповіла про тематику експозиції, а це – мотиви колядок та вертеп, а також про те, як працювалось над створенням усієї представленої краси.

Також на відкритті виступив фольклорний гурт «Ярина» під керівництвом Раїси Цапун. Вони заспівали колядки та потішили усіх щирими  новорічними віншуваннями. Провела захід Ірина Білотіл.

Зазначимо: те, що відкриття відбувалось фактично за зачиненими дверима, не означає, що виставка закрита для відвідувачів! Навпаки – ми чекаємо усіх в гості аби ви на власні очі побачили, створену руками народних умільців, красу. Зробити це можна аж до 29 січня. Вхід вільний (з дотриманням карантинних вимог).

Фото: Олександр Харват, Галина Данильчук.

Залишити відповідь