“Мистецька хуртовина” відкрила двері в казку. Міський Будинок Культури запрошує відвідати найноворічнішу виставку року!

розміщено в: Новини | 0
В гостях у казки опинились усі, хто 20 грудня завітав на відкриття новорічно-різдвяної виставки “Митецька хуртовина”. Традиційний арт-проект цьогоріч подивував усіх новою тематикою та вражаючим оформленням. Під одним дахом виставкової зали Міського Будинку Культури зібрались найкращі майстри-лялькарі учасники студії декоративно-ужитковго мистецтва та усі бажаючі представити свою творчість назагал. Умова була лише одна – героями виставки мають стати ляльки персонажі різноманітних казок. Керівник проекту Анна Крилошанська розповідає, що усе почалось з минулого року, коли темою “Мистецької хуртовини” стала казка “Дванадцять місяців”. Цього року вирішили розширити діапазон і не обмежувати майстрів однією казкою. Тож, побачити тут можна героїв “Лускунчика”, “Рукавички”, “Пеппі Довгапанчоха”, “Снігова королева”, “Півник і троє мишенят”, “Шрек” та інших улюблених з дитинства історій. Усі роботи виконані в різноманітних техніках – шиття, в’язання, різьблення, пластикова лялька, витинанка, шкіра, кераміка та багато інших. 
На відкритті виставки для створення святкового настрою новорічних пісень співали гурт “Лісова пісня” та зразковий естрадний хор “Кольорові ноти”. Провела захід Ірина Білотіл. З вітанням виступили директор МБК Ольга Стельмах, про проект детально розповіла керівник студії декоративно-ужиткового мистецтва Анна Крилошанська, секретами творчості поділились майстри Олена Локатир, Світлана Галганець, Наталія Дребот.
Цікавим та приємним стало знайомство з маленькою обдарованою дівчинкою Маринкою Усенко, яка створює казкових героїв з полімерної глини. Дівчинці 13 років і вона з дитинства має ранній аутизм та проблеми з моторикою. Та попри це Маринка створює свої фігурки з неймовірною швидкістю та любов’ю до справи. Усі пристуні мали можливість побачити це в рамках майстер-класу, який вона провела.
Окрім того, на арт-проекті відбувся ще один майстер-клас з виготовлення новорічної ляльки від майстрині Олександри Медвідь. 
На цьому сюрпризи “Мистецької хуртовини” не завершились. Організатори оголосили про свій перший Giveaway. Все, що вам потрібно – завітати на виставку “Мистецька хуртовина”, яка діятиме з 20 грудня по 10 січня, і зробити креативну фотографію в експозиції. Своє фото ви можете скинути нам на офіційну сторінку виставкової зали у мережі Facebook за цим посиланням:https://www.facebook.com/%D0%92%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%9C%D0%91%D0%9A-%D0%A0%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B5-501574749986518/ . Найкреативніше фото отримає подарунок від арт-проекту. Тож, запрошуємо усіх відвідати найноворічнішу виставку року! Працюємо з понеділка по п’ятницю з 10 до 18 год. Вхід вільний. 
Фото: Олександр Харват, Світлана Кравчук.

Залишити відповідь