“Весна Івасюка – 70”: в МБК відбувся ремейк відомого арт-проекту

розміщено в: Adventure, Новини | 0
До 70-ї річниці з Дня Народження одного із найвидатніших українських композиторів, поетів, співаків Володимира Івасюка Міський Будинок Культури презентував оновлену версію відомого арт-проекту “Весна Івасюка”. Два роки тому цей захід вперше прогримів на сцені Будинку культури. Він став першою ластівкою в числі арт-проектів, присвячених видатним музикантам України. Тоді “Весна Івасюка” зібрала шалену кількість охочих почути легендарні композиції Володимира Михайловича та разом пройтися стежками його творчості. Оскільки концертна зала не могла вмістити усіх бажаючих потрапити на захід, ми пообіцяли собі, що “Весна Івасюка” ще обов’язково повернеться до Рівного. Так і сталось 3 березня цього року. І знову аншлаг!
Глядачам подарували двогодинну програму в якій була презентована ціла плеяда відомих пісень музиканта. Це і відома усім «Червона рута», і «Водограй», і «Я піду в далекі гори» та інші композиції, які зал співав разом з артистами. Виконували музичні шедеври колективи та солісти Міського Будинку Культури та запрошені гості. Зокрема, чудові номери подарували гурти “Лісова пісня” та “Traveling the World”, позитивні юні співаки дитячого хору “Фантазія”, зворушливе тріо бандуристок “Любисток”, запрошені вокалісти Катерина Качановська, Павло Мищук та багато інших. Усі пісні виконувались під живий супровід народних інструментів оркестру “Наспів” під натхненним керівництвом Сергія Мостового. До слова, саме Сергій став ідейником даного проекту ще два роки тому.
Нажаль, родина Володимира Івасюка не змогла знову бути присутня на заході, але рівнянам представили відеозвернення сестер, в якому вони подякували за популяризацію творчості брата та висловили своє захоплення проектом.
На завершення заходу усіх привітати вийшла директор Міського Будинку Культури Ольга Стельмах. Вона розповіла яку мету має проект, подякувала глядачам за їхню цікавість до творчості українського генія, а також колективу і арстистам, які на такому високому рівні справляються з подібного масштабу заходами.
Провела концерт Вікторія Рибальченко.
Фотограф: Ігор Кирильчук

Залишити відповідь