Директорка МБК ділиться своїми життєвими правилами та звичками на шпальтах газети “7 Днів”

розміщено в: Новини | 0

Не забувати про спорт – одна з найкорисніших звичок

Газета «7 Днів» започаткувала рубрику, в якій відомі рівняни розповідають про  свої щоденні звички, які підтримують здоров’я і відмінне самопочуття. Сьогодні своїми життєвими правилами ділиться директор Рівненського міського будинку культури Ольга СТЕЛЬМАХ.
– Кожен мій день починається зі склянки води. Упродовж дня вода завжди поруч зі мною. Навчилася постійно її пити. Влітку це робити простіше, взимку – складніше. Тепер це не просто звичка, а стиль життя. Мій організм отримує від цього задоволення. Намагаюся пити джерельну, живу воду. Мої батьки живуть у селі Хотинь, там є джерело, яке називається «Святе», звідти вже багато років привозимо і споживаємо воду. На роботу колега привозить воду з городищенського джерела.
Інша щоденна звичка – ходити пішки і слухати музику. Зранку, як правило, я завжди поспішаю, тож на роботу їду громадським транспортом. А ось у кінці дня намагаюсь іти додому пішки. З центру – до Боярки. Ця відстань мене не лякає. Свого часу працювала на вулиці Данила Галицького, то й звідти теж ходила пішки. Обов’язкова умова цього ритуалу – навушники і музика. Навіть якщо я їду, а не йду, намагаюся слухати музику. Це може бути Іларія, «Гайдамаки», «Рамштайн» або Кіпєлов. Все залежить від настрою. Часто це – рок, щоб підзарядитися і налаштуватися на активний і плідний день.
Щодня по дорозі на роботу телефоную батькам. Розмовляємо, ділимося новинами, цікавлюсь їхнім здоров’ям. Вони вже старші, живуть за містом. А от із сином, навпаки, як правило, спілкуємося ввечері. Я вже сама чекаю від нього дзвінка.
Ще обов’язково читаю щодня художню літературу або якісь наукові видання. Тішуся, коли натрапляю на книгу, від якої неможливо відірватися, коли ти буквально шукаєш вільну хвилинку, щоб її дочитати. До речі, користуюся електронною книгою. Знаю, що багато хто розповідає, що не визнає цих гаджетів, адже втрачаються певні відчуття. У мене ж електронна книга вже років шість. Я вмію її гортати, з нею засинати, не відчуваю втоми. Дуже зручно: коли дочитую одну книгу, можу спокійно перейти на іншу. Дуже люблю подорожувати, бо знаю, що в дорозі матиму багато часу на читання. З українських авторів люблю книги Люко Дашвар, Володимира Лиса, всі їхні твори перечитала. Зараз із насолодою дочитую третю частину твору «Атлант розправив плечі». Вона мене глибоко зачепила. Перед тим читала «Історик» Елізабет Костової. Хороший твір, який варто прочитати.
І, звісно ж, намагаюся не забувати про спорт. Хоча б раз на тиждень ходжу в басейн, влітку – рідше. Тоді компенсую ці заняття іншими фізичними вправами. Наприклад, можу завантажити додаток із плеймаркету з тренуванням на місяць і його виконувати.
Моє обов’язкове правило на кожен день: не хвилюватися без зайвої потреби і радіти життю. Навчилася приймати те, що відбувається, спокійно. Бо усвідомила, що найцінніше і найголовніше – це саме життя і близькі люди.
Наталія НИРКОВА

Залишити відповідь