Два дні колядок у Міському Будинку Культури: про фінал “Різдвяних піснеспівів” та концерт хору “Верес”

розміщено в: Adventure, Новини | 0
Різдвяні свята у Міському Будинку Культури проводжали аж два дні. 19 та 20 січня тут відбулись заключні заходи XV фестивалю пісенно-музичного мистецтва “Різдвяні піснеспіви”. На свято Водохреща на сцені МБК пройшов гала-концерту учасників фестивалю. Нагадаємо, що співочі колективи, хори та солісти тішили рівнян під час усіх різдвяних свят у храмах Рівного та на Майдані Незалежності. А 19 січня вони зібрались у Будинку культури аби востаннє в цьому році поколядувати рівнянам. Усі бажаючі мали змогу почути та побачити найкращі виступи артистів-аматорів нашого міста та районів Рівненщини, адже вхід був вільний. Своїм звучанням вражали архієрейський хор “Знамення”, камерний хор “Лукаш”, народний аматорський хор “Горинь”, народний молодіжний фольклорний гурт “Веснянка”, вокальне тріо “Лісова пісня”, солістка Іванна Місюк та багато інших. Також на усіх очікувало театралізоване дійство  від рівненського “Зіркового вертепу”. 
Усі залучені до фестивалю колективи та вокалісти були нагороджені дипломами та подарунками. Привітали та подякували їм за участь заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська та секретар Єпархіального управління Рівненської єпархії Православної Церкви України протоієрей отець Сергій.
Провела захід Тетяна Сенчук.
Яскраву крапку в циклі різдвяних свят поставив народний аматорський хор “Верес”, який подарував рівнянам 20 січня концертну програму “Колядуймо разом!”. На глядачів чекав вінець з найкращих колядок та щедрівок, зібраних та аранжованих керівником колективу Петром Невірковцем. В заході також взяло участь народне вокально-інструментальне тріо «Срібна терція» під керівництвом заслуженого працівника культури України Бориса Забути. 
Міський Будинок Культури ще раз вітає усіх рівнян з прийдешнім Новим роком, бажає нових позитивних емоцій та звершень і дякує за спільну коляду творчим колективам та глядачам!
Фотограф: Олександр Харват

 

 

Залишити відповідь