П’яту ювілейну “Мистецьку хуртовну” відкрили в Міському Будинку Культури

розміщено в: Adventure, Новини | 0
Для когось новорічний настрій розпочинається з появою першого снігу, для когось із запаленням ялинкових вогників, а в Міському Будинку Культури з відкриттям улюбленого арт-проекту «Мистецька хуртовина». П’яту ювілейну виставку новорічно-різдвяних виробів відкрили у виставковій залі МБК вчора, 21 грудня.
Рівнянам представили роботи більш як тридцяти майстрів-рукодільців з Ріненщини, Волині, Київщини, Закарпаття. На виставці можна побачити декілька сотень робіт в техніках гончарства, соломоплетіння, свічкарства, ялинкові кульки, дідухи, металеві ковані вироби та багато іншого.
Усіх присутніх неймовірно вразив і камін ручної роботи.
Автор проекту, керівник студії декоративно-ужиткового мистецтва МБК Анна Крилошанська розповіла, що особливістю цього року стало створення експозиції в стилі дитячої казки «Дванадцять місяців». Таким чином, в основу оформлення лягли чотири пори року – весна, літо, осінь та новорічна зима з усіма її святковими принадами. 
На відкритті виставки виступили заступник директора Будинку культури Василь Ващук, який привітав усіх з прийдешніми святами.
Своє захоплення творами майстрів висловили заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, директор Рівненської дитячої художньої школи Артутр Мартиненко.
Подякувала усім присутнім за поціновування творчості автор експозиції Анна Крилошанська та майстри Наталія Дребот, Еля та Аліна Гілко. 
Святковий музичний настрій присутнім створювали учасник гурту «Traveling the World» Володимир Піддубник, який супроводжував вечір грою на кларнеті та вокалісти зразкового естрадного хору «Кольорові ноти», які разом з керівником Світланою Малько поадрували “Різдвяне диво”.
По завершенні відкриття відбувся майстер-клас з декупажу, який провела рівненська майстриня Ольга Лукашевич. Усі бажаючі мали можливість власноруч задекорувати новорічну свічку та отримати її собі у подарунок.
Провела захід Ірина Білотіл.
Виставка триватиме в стінах Міського Будинку Культури до 14 січня 2019 року. Вхід вільний.
Фото: Олександр Харват, Надія Чулаєвська.

 

Залишити відповідь