Новий арт-проект Міського Будинку Культури та жива легенда Юрій Рибчинський в гостях у рівнян

розміщено в: Adventure, Новини | 0

Сказати, що цього дня Міський Будинок Культури чекав рік від часу минулого арт-проекту буде нечесно. В стінах, де пісні цієї людини виконувались сотні разів, від яких то щемить серце, то виступають сльози зворушення, на цю подію чекали давно. 28 листопада відбувся один з найяскравіших заходів Будинку культури – вечір творчості Юрія Рибчинського. Саме з його віршів розпочалась ціла епоха пісенної творчості України. Він дав життя неповторним текстам, які зазвучали по-новому у виконанні найкращих рівненських артистів. 

Розпочався концерт з виступу солістки МБК Іванни Місюк та військового оркестру оперативного командування “Захід”, який задав урочистого тону.

А далі полилась пісня… Відомі композиції “Чарівна скрипка”, “Минає день”, “Зелен клен”, “Три поради” зазвучали у виконанні красунь-вокалісток з тріо “Лісова пісня”,

відомого у Рівному фірмового Михайла Фіськовича, фіналістки проекту “Голос діти-2” Катерини Качановської, вражаючого юного тенора Рівненської філармонії Павла Мищука. Цікавим поєднанням став виступ Олександра Парейка та зразкового дитячого хору “Фантазія”, які піснею доводили, що у нас українців є все.

Юна красуня Анна Римчук вражала силою голосу та артистизмом,

а Юрій Яцика презентував глядачам україномовну версію знаменитої “Білої ворони”.

Не обійшлось і без вокально-інструментальних гуртів, які представили власні аранжування та інтерпритації шлягерів Юрія Рибчинського. Це і улюблене рівнянами тріо “Срібна терція”,

і молодий прогресивний гурт братів Піддубників “Travelling the World”, і душевне тріо бандуристок “Любисток”, і “Цвіт папороті”, який кожну пісню оздоблює живми інструментами як коштовним камінням. Зауважимо, що концерт складався з двох музичних відділень, з яких друге відбувалось під акомпанемент народного оркестру «Наспів» МБК під керівництвом Сергія Мостового.

Провела захід Юлія Дубойська. 

Великим подарунком для усіх став приїзд на вечір творчості маестро, поета, драматурга, сценариста, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Рибчинського. Окрім того, що Юрій Євгенович був присутній на концерті, він ще й подарував глядачам відомі шлягери «Кукушка» і «Берега» у власному виконанні та зачитав свої вірші. Шанований гість подякував рівнянам за теплий прийом, висловив своє зворушення та сказав, що отримав величезну насолоду від переслуховування своїх пісень у виконанні наших місцевих артистів. “Після цього концерту, Рівне, я дуже не рівно до вас дихаю. Тут дуже талановиті артисти. Ви дали мені змогу знову пишатися тим, що я народився і живу в Україні” – зізнався Ю. Рибчинський. Директор Будинку культури Ольга Стельмах подякувала поету-пісняру за даровану творчість, приїзд до нашого міста та подарувала пам’ятний подарунок. 

Підсумовуючи черговий митецький проект, ми можемо сказати, що це був не просто вечір творчості, а вечір спогадів, сюрпризів, яскравих постановок та свято музики слів у всій її красі. А ще ми тішимося, що глядацька зала МБК знову зібрала велику кількість мешканців нашого міста, які люблять, шанують, ностальгують за вітчизняними корифеями та їхніми музичними бестселлерами. Нашою метою і є популяризувати українську пісенну класику, наших талановитих композитрів та поетів. Тому ми вже розпочинаємо підготовку до наступного арт-проекту і запрошуємо вас у гості!  

Висловлюємо подяку всім, хто долучився до створення заходу, артистам, партнерам, проекту “Рівне – місто унікальних подій”. 

Фото: Олександр Харват, Світлана Кравчук

Залишити відповідь