Дивовижні витинанки Дарії Альошкіної представили у Міському Будинку Культури

розміщено в: Adventure, Новини | 0

1 листопада у Міському Будинку Культури відбулось відкриття виставки витинанок “Мереживо Дарії Альошкіної”. Мисткиня-витинкарка зі Львова привезла до Рівного понад 20 витинанок заввишки більш я три метри! Усі вони квіткові, абстрактні, з янголами та берегинями, різнокольорові і теплі неймовірно красиво розмістились на стінах Виставкової зали, ніби тут і були народжені. 

 

На відкритті виставки майстриня розповіла як почала займатись цим мистецтвом, чому папір живий і має душу, а ще подякувала рівнянам за теплий прийом. На заході з вітальними словами виступили заступник міського голови Галина Кульчинська, директор МБК Ольга Стельмах, рівненська витинкарка Наталія Дребот, друг сім’ї Д.Альошкіної відомий рівненський лірник Андрій Ляшук. Усі вони висловили своє захоплення творчістю мисткині. Музичний дарунок прозвучав у виконанні Тетяни Єремейчук та Інни Боришкевич, які налаштували усіх прмсутніх на ще більш ліричний настрій. У залі зібралась велика кількість охочих побачити унікальні витинанки та поспілкуватися з відомою гостею. Відвідувачі активно фотографувалися з вражаючими паперовами полотнами, адже таку двовижу у Рівному представили вперше.

По завершенні відкриття відбувся майстер-клас, який провела Дарія. Учасники дізналися секрети майстрині, навчились її техніки витинанння та втілили свої задуми в красиві картини на папері. 

Виставка в стінах МБК відчинена для усіх до 15 листопада з понеділка по п’ятницю з 10 до 18 год. Запрошуємо усіх до перегляду! Вхід вільний. 

Фото: Ігор Кирильчук, Дарія Альошкіна.

Залишити відповідь