Капелю бандуристів з Америки у Рівному зустрічали стоячи та купали в оваціях

розміщено в: Новини | 0
24 жовтня у Глядацькій залі МБК відбувся концерт Української капелі бандуристів Північної Америки імені Т. Шевченка. Колектив під керівництвом та диригентством Олега Махлая в рамках ювілейного гастрольного туру представив глядачам програму під назвою «З Україною в серці». В цьому році колективу виповнюється 100 років! Зазначимо, що до Рівного вони завітали вперше починаючи з 1942 року. 
Ще до початку концерту о 15:00 год у Виставковій залі відбулась відкрита зустріч з керівником колективу. О.Махлай розповів: “Місією капелі є показати красу і водночас трагедію України закордоном через гру на бандурі. Ми бережемо багатовікову спадщину для наступних поколінь”.
По завершенні спілкування відбувся показ фільму про капелю «Хоробра сімнадцятка», який презентував кінорежисер Орест Сушко. Фільм присвячений джерелам стародавньої музичної традиції української бандури та історії Української капели бандуристів.
Олег Махлай
Орест Сушко
Вже увечері на концерті зібралась повна зала слухачів, які зустрічали гостей з Америки стоячи та купали їх у гучних оваціях. Колектив зі сцени також привітали представники духовенства, високопосадовці, шанувальники творчості. Концерт складався з двох музичних відділень та тривав дві години протягом яких виконувались твори Тараса Шевченка, українські народні та різноманітні авторські пісні. По завершенню заходу рівняни ще довго не хотіли відпускати бандуристів та викликали їх на біс. 
Фото: Ігор Кирильчук, Анастасія Романюк.

 

Залишити відповідь