У МБК відкрилась виставка “Родинні мотиви”

розміщено в: Без категорії | 0

ЇЇ вірна подруга – це голка та нитка. Любов до вишивання майстриня Валентина Галапач перейняла ще від мами. Але вона не лише вишиває для себе, вона ще й передає свої знання та вміння учням. Ще одним  захопленням та напрямком творчості є унікальні паперові картини, які вона створює у техніці квілінг.

Вона – одна з перших та добре знаних майстринь нашого краю, а ще учасниця студії декоративно-ужиткового мистецтва Рівненського МБК. Усі здобутки цієї людини заслуговують поваги.

8 червня цього року пані Валентині виповнилось 70 років. Її єдиним бажанням до свого ювілею було створення спільної виставки разом із своїм чоловіком Богданом Даниловичем, який також є художником та іконописцем. До слова, багато його картин представлені закордоном, а створені ним цілі іконостаси прикрашають церкви Рівного і не лише нашого міста.

Бажання іменинниці таки здійснилось. 12 червня у Виставковій залі відбулось відкриття виставки «Родинні мотиви Валентини та Богадана Галапач».

В експозиції представлений живопис, ікони, вишиті рушники та картини в техніці квілінг, створені руками подружжя. Валентину Костянтинівну з нагоди ювілею привітали директор Будинку Культури Ольга Стельмах,

яка вручила їй почесну грамоту, керівник студії декоративно-ужиткового мистецтва Анна Крилошанська, колеги та друзі. Фольклорне тріо «Ярина» Міського Будинку Культури подарували пісенний дарунок.

Гарному настрою сприяла і гра на фортепіано учасника гурту «Traveling the world» Миколи Піддубника. Самі ж герої виставки пані Валентина та Богдан Данилович розповіли присутнім про своє життя, творчість та те, що їх надихає. Відкриття пройшло у затишній творчій атмосфері.

Для усіх бажаючих потрапити виставка триватиме до 26 червня. 

Залишити відповідь