Відкриття та презентація виставки Наталії Дребот «Дотик долі»

розміщено в: Новини | 0
У Виставковій залі Міського Будинку культури сьогодні, 12 вересня, відбулося відкриття виставки Наталії Дребот під назвою «Дотик долі». Ця експозиція стала справжнім відкриттям для поціновувачів традиційного українського мистецтва. Наталія Дребот, знана майстриня витинанок та писанок, представила свої роботи, що вразили своєю тонкістю, символізмом та глибиною.
Багато дружніх слів було почуто від поціновувачів та друзів майстрині під час заходу.
Наталія Дребот – працює заступником директора з навчально-виховної роботи та викладачем в Рівненській дитячій художній школі, майстер з писанкарства, витинанки та виготовлення намиста.
Писанкарством займається з 2005 року.
Володіє багатьма техніками писанкарства Відроджує писанкарство природніми барвниками.
Поряд з традиційними писанками у доробку більше тисячі авторських робіт, які знаходяться в приватних колекціях Європи, Америки, Китаю. Писанки також зберігаються в краєзнавчому музеї рідного міста Рівне, в художньому музеї міста Запоріжжя та в музеї міста Чікаго.
Авторські роботи відрізняються витонченістю та вишуканістю малюнку та орнаменту. В роботах поєднуються різні техніки написання писанок: травлення, різьблення по шкаралупі та поєднання традиційної писанки з елементами дряпанки.
Своє вміння передає на майстер-класах з виконання традиційної української писанки в навчальних закладах Рівного, містах України, Республіки Польща та КНР.
Постійна учасниця міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних виставок декоративно- ужиткового мистецтва, а саме:
обласні фестивалі “Великодня писанка”;
Національна виставка “Український сувенір”, “Україна країна майстрів”;
Міжнародні свята “Лесині джерела”, “Родослав”, “Великодня писанка”,
Міжнародна виставка Промислової спадщини та підземного туризму , фестиваль “Hand Craft” (Польща).
На запрошення “Українського дому” в місті Пекін представила виставку власних писанок та витинанок, познайомила з історією української писанки та провела 12 майстер-класів з писанкарства з мешканцями Пекіна.

Залишити відповідь