26 березня відзначали 10 років Національній гвардії України!

розміщено в: Новини | 0
НАРОДЖЕНІ ВІЙНОЮ!
26 березня відзначали 10 років Національній гвардії України!
Святкові урочистості з нагоди свята відбулись у концертній залі Міського Будинку культури.
Під час заходу секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян передав автомобіль для Військової частини 3005 Національної гвардії України. Також відзначили нацгвардійців громади нагородами та подякували їм за службу.
Колективи Міського Будинку культури, які вітали зі святом:
1. естрадний хор “Кольорові ноти”, керівниця Світлана Малько
2. ТО “Полісяночка”
3. гурт “Лісова пісня” у складі Тетяни Батейко та Мирослави Толочик.
Ведучим концерту був Дмитро Аскет
“Це було десятиліття шоку, болю, крові, втрат, а ще – віри, надії, любові і боротьби.
Національна гвардія — ровесниця російсько-української війни зовсім не випадково. Вона була створена у відповідь на ті форми агресії, які розпочала росія у 2014 році і до яких тоді Україна була не готова. Формувалася вона шляхом обʼєднання вчорашніх військових правоохоронців та добровольців, які разом кардинально змінили своє життя, щоб захистити державу і своїх близьких від зовнішнього агресора.
Минулі 10 років були насичені знаковими подіями для нашої країни. Від свого створення і до сьогодення Національна гвардія стала однією з ключових дійових сил у формуванні історії нашого народу.
Історія – це не просто хронологія дат. Це десятки тисяч окремих вчинків відважних чоловіків і жінок, без яких все могло піти зовсім інакше. Саме тому ми взялися у цьому моменті знайти, упорядкувати й показати хоча б деякі фрагменти із історій героїв, кожен з яких, сам того не усвідомлюючи, відіграв значиму роль у формуванні минулого, сьогодення та майбутнього Нацгвардії та України. Таких історій насправді багато. У відео – лише коротка версія невеликої частини тих моментів, які вже стали історією.
Саме через розповіді героїв і героїнь з перших вуст ми можемо справді зрозуміти та оцінити значення цих подій.
А яким буде майбутнє Нацгвардії України – залежить від кожного з нас.”

Залишити відповідь