Відкриття меморіальної дошки на честь Віктора Семеновича Марущака.

розміщено в: Новини | 0
Сьогодні, 11 березня відбулось відкриття меморіальної дошки на честь Віктора Семеновича Марущака.
Видатного майстра своєї справи, який віддав своє життя розвитку та вдосконаленню Заслуженого ансамблю танцю України “Полісянка”.
Віктор Марущак – балетмейстер-постановник, заслужений діяч мистецтв України (1999), народний артист України (2009), орден «За заслуги» lll-го ступ. (2007). Від 1980 до 2019 був керівником заслуженого ансамблю танцю України «Полісянка».
Досконало знався на мистецтві народного танцю, зокрема, Полісся. Створив понад 200 оригінальних постановок народних танців України, а саме: «Кумасі», «Хвала рукам, що пахнуть хлібом», «Василечки», «Троїсті музики», «Гопак», «Полісся вітає», «Хустинка», «Ремінець», «Погоринські вечорки», «Перепілонька», «Любоньки», «Ой, там на точку…», «Поліські витинанки», «Микольця з Дубровиці»…
Здобув високе визнання як балетмейстер, працюючи за запрошеннями в хореографічних колективах України та закордоном.
…Три роки тому відійшов у засвіти Народний артист України, багаторічний керівник Заслуженого ансамблю танцю України “Полісянка”, а ще надійне плече сім’ї, батько, товариш і наставник Віктор Семенович Марущак. Йому випала у житті чудова місія – працювати на благо української культури та держави і вести за собою покоління інших. Його законом був вічний закон: вчитися самому та навчати інших. Віктор Семенович, як ніхто знав, наскільки сильною є сила мистецтва, сила танцю. Часто вона здатна зробити набагато більше, ніж сотні політиків і дипломатів. Талановитий балетмейстер, неперевершений постановник своєю творчістю робив все українське популярним і модним, а поліська автентичність у його танцях набула ваги золота. Кожна постановка Віктора Марущака, кожен танець – це міні вистава з дійовими особами, конфліктом, переживаннями, що народжуються з музики.
41 рік життя Віктор Марущак віддав Заслуженому ансамблю танцю України “Полісянка”. У цих стінах народжувались нові танці, нова музика, нові ідеї і нові таланти….
Звучали слова вдячності від присутніх та спогади близьких людей!

Залишити відповідь