Концерт з нагоди 80-ї річниці створення УПА!

розміщено в: Новини | 0
Кожна історична епоха лишає глибокий слід в народній творчості українців. Свідченням боротьби УПА за незалежність та соборність своїх етнічних земель є тисячі повстанських пісень, поширених не лише в Україні, а й за її межами.
Концерт з нагоди 80-ї річниці створення УПА пройшов у виставковій залі Міського Будинку культури.
Протягом двох годин звучала українська повстанська пісня у виконанні народного хору «Верес». Це колектив, який вже понад 60 років плекає українську пісню та береже їі для прийдешніх поколінь.
Хор співає під керівництвом Заслуженого працівника культури України Петра Невірковця, який вже 54 роки є незмінним керівником цієї творчої родини!
Ще одним учасником концерту було народне вокально-інструментального тріо «Срібна терція» у складі Тетяни Бенедюк, Людмили Савуляк та керівника Заслуженого працівника культури Бориса Забути. 
Обидва колективи є прикладом для наслідування! Протягом багатьох років вони прославляють українську пісню, видають музичні збірки.
Пісенні твори,які звучали, символізують національно-визвольну боротьбу українського народу. Слова пісень розповідали про нескореність та сміливість, про красу та жертовність українців.
Незламний дух воїнів – Упівців став прикладом для своїх нащадків, які зараз зі зброєю в руках відвойовують Українську Державність! Слава Богу! Слава ЗСУ! Слава Україні!!!
Ведучою концерту була Людмила Савуляк.

Залишити відповідь