Тематичний захід з нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

розміщено в: Новини | 0
20 лютого о 14:00 год у виставковій залі Міського Будинку Культури відбувся тематичний захід з нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. На концерті були присутні родини загиблих героїв та рівняни, які є дотичними до цієї важливої події.
Концерт було розпочато словами ведучих Тетяни Віннік та Якова Гумінського  про значимість цієї важливої дати. Говорили про вдячність і шану тим, хто в ім’я віри і правди падали від куль. Першим музичним твором була пісня «Мальви» (Слова: Богдан Гура муз. Володимир Івасюк) у виконанні гурту «Лісова пісня» Тетяна Батейко та Галина Давидюк.
«Прийми, о Господи, своїх синів!
В шалений жар тривожних днів!»
Дуже щемно та зі сльозами на очах було заспівано пісню Ашхеною Арутюнян Ашхен Арутюнян «Мій тато-герой», дочки героя Небесної сотні Геогрія Арутюняна. Під «Мелодію» Скорика у виконанні Людмили Савуляк було декламовано вірші про найбільш драматичний етап революціі у Києві (18-20 лютого), в ході якого загинуло більше сотні кращих синів і дочок України. Іванна Місюк виконала пісню польською мовою «Подай руку Україні». Кліп на яку транслювали усі телеканали Польщі в знак підтримки нашої держави. В основу сюжету пісні «Плакала калина» лягла реальна історія Соломії Українець, яка втратила на війні чоловіка і брата. Вокально-інструментальне тріо «Срібна терція» у складі Тетяни Бенедюк, Людмили Савуляк та керівника колективу заслуженого працівника культури Бориса Забути є найкращим виконавцем цієї композиціі. Продовжила виступ відома співачка, поет, композитор, волонтер, вчитель та войовнича дівчина, яка побувала в усіх гарячих точках Донбасу, Христина Панасюк Христина Панасюк.Небесна сотня –це наш біль і наша гордість! Хвилиною мовчання усі присутні в залі вшанували невмирущу пам’ять про загиблих воїнів. Присутні стоячи вітали фінальну пісню «Небесну сотню, Господи прийми!» від Іллі Кубая та усіх учасників концерту та діточок з хору “Кольорові ноти”керівник Світлана Малько. Концерт був огорнутий теплом люблячих сердець та переосмисленням подій минулого та сьогодення. Кожна пісня і кожен вірш від учасників не залишився без відгуку в серцях присутніх. Цей захід організував колектив МБК з повагою та шаною до Героїв Небесної сотні. Спасибі талановитим колективам, чарівним ведучим, сценаристу Ірині Ящук та Дмитру Кірічку, Олексій Абрамчук, Олександр Диханов, директору Ользі Стельмах та всім працівникам Міського Будинку культури за Ваші щирі серця та невтомну працю.
Слава Україні! Героям Слава!

Залишити відповідь