Покрова в МБК: на які заходи було багате це свято

розміщено в: Новини | 0

Свято Покрови у Міському Будинку Культури вже давно не є державним вихідним днем, адже щороку в наших стінах ми збираємо рівненську публіку аби створити гарний настрій вам, дорогі глядачі. Щоразу намагаємось удосконалюватись та дивувати. Серед цьогорічних заходів був, як незмінний традиційний “Фотовернісаж”, так і новий мистецький проєкт – Вечір української народної пісні. А тепер про все по порядку…

14 жовтня у Рівному давно можна назвати днем торжества фотографії, адже у цей день вже 16-рік поспіль відбувається головна фотоподія – Міжнародний Салон художньої фотографії “Фотовернісаж на Покрову”. Його організаторами є народна фотостудія “Простір Фото” МБК та знаний фотомитець Олександр Харват. Впродовж року фотографи з усіх країн світу надсилають свої світлини на конкурс у декількох тематиках, а міжнародне авторитетне журі їх оцінює та присуджує нагороди. У 2021 році таких знімків було надіслано 2,5 тисячі, серед яких найкращі отримали свої дипломи, бронзові, срібні та золоті медалі. Їх вручали авторам безпосередньо на відкритті виставки. 

Як завжди, велику кількість шанувальників зібрала ця подія у нашій виставковій залі. Окрім споглядання світлин та спілкування, усі присутні мали можливість взяти участь у святковій лотореї, насолодитись музичними виступами артистів МБК Іванни Місюк та Юрія Янковича, і на сам кінець – почастуватись традиційним святковим тортом. 

Виставку можна переглянути до 8 листопада. Вхід вільний. 

Одразу по завершенню виставкового дійства до Будинку культури почали збиратись святково налаштовані глядачі вечірнього концерту, де на вході їх вже чекали гостинні шинкарочки зі смачними частуваннями.

Вечір української народної пісні – саме такий музичний проект підготувала творча команда МБК для рівнян. І це не був звичайний концерт гуртів-народників, а ціле театралізоване дійство, де пісні, знайомі нам з дитинства, у власних осучаснених інтерпритаціях виконували найкращі артисти МБК та запрошені музичні гості. Серед тих, хто дарував глядачам гарний настрій, були тріо «Срібна терція», «Лісова пісня», «Любисток», «Ярина», хори «Фантазія», «Кольорові ноти», гурт «Ґудзик бенд», «Уляна», солісти Іванна Місюк, Катерина Василенко, Євангеліна Шмід, Галина Куришко, ансамблі танцю «Полісянка», «Полісяночка», «Джерельце», оркестр «Наспів». Ведучою заходу була Тетяна Сенчук, яка неймовірно органічно вписалась у свою роль паняночки-селяночки. 

По завершенню концертної програми з вдячним словом глядачам за пристуність і увагу до заходів закладу виступила директорка Міського Будинку Культури Ольга Стельмах. У фіналі всі разом виконали найвпізнаванішу народну композицію “Розпрягайте хлопці коней”. 

Щиро дякуємо усім за пристуність, слова вдячності та захвату, які лунали по завершенню цього чудового дня, і обіцяємо не скидати обертів та дивувати вас надалі!  

У публікації використані фото Олександра Харвата, Anna Maria Dali, Дарини Мельничук

Залишити відповідь