Про жагу до життя, всепереможну віру і цілющу українську пісню розповів новий арт-проєкт МБК “Квітка надії”

розміщено в: Новини | 0

Міський Будинок Культури продовжує йти шляхом створення все нових і нових арт-проектів, присвячених видатним музикантам України. Проте цього разу, ми вирішили  підняти ще й складну, болючу, але дуже важливу тему. 4 лютого, у Всесвітній день боротьби з раком, відбувся благодійний арт-проєкт «Квітка надії», створений за творчістю Квітки Цісик. Ця подія складалась з двох частин. Спочатку у виставковій залі відбулась зустріч з психоонкологами, на яку могли потрапити усі бажаючі і де велась розмова про те, як боротися зі страшною недугою. На зустрічі були присутні відомі лікарі, фахівці в галузі онкології, серед яких головний лікар Рівненського обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як, завідувач проктологічного відділення РОПЦ Віктор Жильчук, Петро Якимчук – завідувач відділенням пухлин молочної залози, голови та шиї, лікар-психолог Вікторія Красовська, а також жінка, яка на своєму прикладі розповідала як боротися з раком – Галина Вокальчук. Учасникам панельної дискусії розповідали як підвищити бажання до життя, про поняття “злагоди тіла і душі”, як прийняти діагноз і почати з ним боротьбу. Усі присутні мали можливість задати спеціалістам актуальні важливі запитання. Модерувала захід директор МБК Ольга Стельмах.

Одразу після зустрічі розпочалась друга частина арт-проєкту – вечірній концерт за творчістю відомої американської співачки з українським походженням Квітки Цісик. Героїнею концерту було обрано саме Квітку, адже вона теж колись зіткнулась зі страшною хворобою – раком молочної залози. 7 років вона самовіддано боролась за своє життя, творила і дарувала солов’їну пісню слухачам, світила соцнем з-за океану на рідну Україну. Для багатьох Квітослава стала символом боротьби та незламності. Тому, в цей вечір в пам’ять про неї на сцені виступали артисти МБК і виконували композиції з репертуару співачки.

Тут можна було почути солістку Іванну Місюк,

тріо «Лісова пісня,

хор “Лукаш”,

вокально-інструментальне тріо «Срібна терція»,

бандуристок з “Любистку”, маленьких талановитих співаків “Фантазії” та “Кольорових нот”, Максима Давидюка, бандуриста Якова Гумінського,

Євангеліну Шмід та інших улюблених рівненських артистів. Акомпанував, як завжди неперевершений, оркестр народних інструментів «Наспів» під керівництвом Сергія Мостового. Провела концерт Тетяна Сенчук (Віннік).

В перервах між заходами усі присутні могли придбати вироби майстрів студії декоративно-ужиткового мистецтва. Ці та інші виручені під час події кошти були передані на лікування молодої жінки, матері чотирьох дітей Аліни Полицяк, яка має діагноз рак молочної залози. До слова, на заході було зібрано 32 857 гривень. Аліна разом з дітьми була присутня на концерті і подякувала усім зі сцени за чудовий захід. Режисерська група та увесь колектив МБК зі свого боку бажають жінці якнайшвидшого одужання! 

Зазначимо, що проект відбувся за підтримки міського голови Рівного В.Хомка, спільно з Рівненським обласним протипухлинним центром РОР та за підтримки ВГО «Афіна. Жінки проти раку». 

Міський Будинок Культури додав до своєї скарбниці ще одну перлину – арт-проєкт “Квітка надії” і пишаємося, що ми разом з вами зробили цю гарну і добру справу. 

Фото: Світлана Кравчук, Анастасія Миронець. 

Залишити відповідь