До МБК завітала епоха Відродження. Про презентацію мистецького проекту “Ренесанс образів”…

розміщено в: Новини | 0

Мистецький проект “Ренесанс образів”, який вже давно обговорюється рівнянами, нарешті презентували у нашому місті. Відбулось це 22 січня у виставковій залі Міського Будинку Культури. Проект являє собою світлини відомих рівнян, де вони сфотографовані на фоні портретів, скульптур відомих історичних постатей. Родзинка в тому, що кожен учасник проекту шукав в творах мистецтва схожу на себе людину і за допомогою одягу, зачісок, поз та поглядів повністю відтворював зображену особистість. Головна його мета – закликати людей до відвідування музеїв, галереї, ознайомлення з культурним надбанням країни та спонукання таким чином до власного культурного розвитку.

В експозиції представлено 26 таких світлин. Учасниками проекту стали відомі рівненські активісти, журналісти, мистецтвознавці, лікарі, музиканти… На відкритті відбулась також презентація каталогу «Ренесанс образів». Організаторами проекту стали фотограф Олександр Харват та мистецтвознавець Микола Бендюк.

На заході виступили учасники проекту, запрошені гості. Протягом усього вечора усі мали унікальну можливість спостерігати як створюється справжній портрет на полотні відомим рівненським художником Олександром Гурістюком. Зображував він не менш відому заслужену артистку України, акторку драматичного театру Галину Цьомик. 

Музичний дарунок прозвучав у виконанні соліста Рівненської обласної філармонії Павла Мищука, учасниці народного вокально-інструментального тріо «Срібна терція» Людмили Скрипки та солістки МБК Іванни Місюк.

Увесь захід пройшов в атмосфері своєрідного балу епохи Відродження. Провели захід Ірина Білотіл та В’ячеслав Білецький.

Захід організований в рамках діяльності народної фотостудії “Простір Фото” МБК.

Виставку можна відвідати до 6 лютого. Графік роботи виставкової зали: понеділок – п’ятниця з 10:00 до 18:00 год. Вхід вільний.

Фото: Галина Данильчук, Дежа Брют, Любов Романюк, Олександр Харват.

Залишити відповідь