“Віра Герасимчук: художник і вчитель”: в МБК відкрили виставку живопису

розміщено в: Adventure, Новини | 0
”І спогад той живе неначе птах…” Наша пам’ять – це той міст, який з’єднує минуле і сучасність, з’єднує світи і нас з тими, кого вже немає. Маленька жінка, з великим серцем та глибоким розумінням світу і людей – такою була Віра Герасимчук. Віри Володимирівни не стало 2 роки тому, але вона залишила нам неоціненний спадок – творчість, втілену в картинах та учнів, які теж стали митцями.
Поринути у світ творчості Віри Герасимчук можна у виставковій залі Міського Будинку Культури, де 12 вересня відкрилась виставка “Віра Герасимчук: художник і вчитель”. Окрім картин художниці, в експозиції також представлені роботи її учнів Зої Ємельяненко, Сергія Греченюка, Анни Крилошанської, Вікторії Бордзеховської, Людмили Яремчук, Тетяни Муляренко. Всього близько сотні робіт. Картини Віри Герасимчук для експонування були надані з фондів Рівненського обласного краєзнавчого музею.
Розпочався захід трепетним виконанням пісні “Журавлі” учасницею народного вокально-інструментального тріо “Срібна терція” Людмилою Скрипкою. 
На відкритті виступили керівник студії декоративно-ужиткового мистецтва МБК Анна Крилошанська, яка була ученицею Віри Володимирівни і стала ініціатором виставки.
Також виступив директор РОКМ Олександр Булига,
завідувач відділу етнографії краєзнавчого музею, колега та подруга Алла Українець
та ще чимало друзів, колег, знайомих, шанувальників. Завершився захід піднесеною піснею “Квітка-душа” у виконанні Раїси Цапун, керівника фольклорного тріо “Ярина”.
Провела захід Ірина Білотіл.
Переглянути живописні полотна можна до 25 вересня. Вхід вільний. 
Фотограф: Олександр Харват. 

Залишити відповідь