На гастролях у Польщі затанцювала навіть директорка МБК: про фестивальну поїздку ансамблю “Полісянка”

розміщено в: Новини | 0
Літо у наших колективів традиційно фестивальне. Впродовж 25 та 26 травня в Польщі, в місті Пйотркув-Трибунальський, відбувся VI фестиваль культур партнерських міст. Його учасниками стали колективи з міст-побратимів різних країн світу, зокрема, України, Білорусії, Литви, Ізраїля та інших. Приємно, що Рівненщину представляв саме колектив Міського Будинку Культури, танцювальна перлина краю, заслужений ансамбль танцю України «Полісянка».
Цікаво, що «Полісянка» своїм виступом відкривала перший день фестивалю та закривала останній, а це означає, що точно запам’яталась усім учасникам та глядачам.
Окрім ансамблю, делегатами з Рівного були акомпоніатор і концертмейстр колективу Юрій Янкович, вокалістка Іванна Місюк та учасники студії декоративно-ужиткового мистецтва МБК Віра Нестерук і Орися Рябунець. Останні представляли закордоном вишиване мистецтво нашого краю та бісероплетіння. 
«Полісянку» гаряче приймали польські глядачі та спеціально прийшли підтримати українці, котрі проживають та працюють у Пйотркув-Трибунальському. Родзинкою виступів стала участь у танці «Жниво» директора Міського Будинку Культури Ольги Стельмах в якості господині. Це довело, що в МБК танцюють усі!
Учасники колективу захоплені теплим прийомом наших сусідів поляків, задоволені, що відвідали багато цікавих туристичних місць і обов’язково згадуватимуть про цю подорож ще довго. Висловлюємо подяку за сприяння в поїздці міському голові Рівного Володимиру Хомку, начальнику управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Тарасу Максименку та начальнику відділу міжнародних зв’язків виконавчого комітету РМР Олені Петрів.
Нагадаємо, що цьогоріч заслужений ансамбль танцю України «Полісянка» святкуватиме своє 60-річчя. В рамках святкування відбудеться ряд поїздок на міжнародні фестивалі та великий концерт.

 

Залишити відповідь