“Мій Параджанов” і “Мій майдан”: дві виставки привіз до Рівного фотограф та кінооператор Юрій Гармаш

розміщено в: Adventure, Новини | 0

6 травня у виставковій залі Міського Будинку Культури відбулось відкриття виставки «Мій Параджанов» та творча зустріч з фотографом Юрієм Гармашем. Рівнянам представили 30 світлин з життя культового кінорежисера ХХ століття, які зняв фотограф на чорно-білу плівку ще у 70-х роках минулого століття. Окрім того, друга частина виставки представлена серією знімків «Мій Майдан». Юрій Тимофійович декілька років тому перебував у гущі подій подій Революції Гідності і зафіксував її важливі миті. 

Юрій Гармаш, окрім фотосправи, займається ще й операторською роботою, працював на кіностудії імені О. Довженка. Він з радістю поділився з усіма присутніми історіями про знайомство з Сергієм Параджановим, власну творчу та викладацьку справу, адже Юрій Тимофійович ще й навчає студентів.  

На заході виступили його ініціатор, керівник студії «Простір Фото» фотохудожник Олександр Харват,

рівненський сценарист та режисер Віктор Булига. Останній, зокрема, зазначив, що приїзд Юрія Гармаша є визначною подією для нашого міста.

На відкритті виставки також прозвучала музична композиція у виконанні солістки Тетяни Батейко. Провела захід Ірина Білотіл.

Виставка триватиме до 17 травня. Відвідати її можна з понеділка по п’ятницю з 10 до 18 год. Вхід вільний.

Фотограф: Олександр Харват.

Залишити відповідь