«Весна Івасюка»: як це було вперше

розміщено в: Adventure, Новини | 0
«Весна Івасюка» повертається у Рівне. Два роки тому першою ластівкою серед арт-проектів Міського Будинку Культури, присвячених видатним іменам в українській музиці, стала «Весна Івасюка». Він продзвенів, пролився яскравою різнобарвною палітрою пісень одного з творців української естради Володимира Івасюка.
Ідея зробити даний проект виникла у диригента і керівника народного оркестру «Наспів» Сергія Мостового і була із захватом підтримана директором Будинку культури Ольгою Стельмах. Режисерська група підійшла до завдання з величезним ентузіазмом. У концерті пам’яті взяли участь найкращі артисти Рівного та області, яким були поставлені неймовірно красиві номери.
Окрім того, глядачі мали можливість відвідати виставку «Батько і син», в якій були представлені унікальні рукописи та світлини з сімейного архіву Івасюків. Завдяки методисту та солістці тріо «Лісова пісня» Тетяні Батейко ця експозиція була спеціально привезена до Рівного з Чернівецького обласного меморіального музею ім. В. Івасюка.
Були залучені учні Рівненської дитячої художньої школи, які створили малюнки на теми найвідоміших музичних композицій Володимира Михайловича. У виставковій залі для усіх бажаючих транслювався фільм «Червона рута». А головною родзинкою став приїзд рідних сестер композитора Оксани та Галини. І найважливіше, що вони висловили слова вдячності та захвату від створеного проекту, зазначивши, що він перевершив навіть рівень подібних столичних заходів. 
Захват, сльози, ностальгія, гордість… Це ті емоції, які огорнули кожного присутнього в той визначний день.
Цьогоріч, 4 березня, Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років. Спеціально до цієї дати Міський Будинок Культури вирішив повторити захід, який так припав до душі рівнянам. Цей концерт не буде схожим на попередній. Він буде ще кращим. Оскільки усі пісні виконуються під живий супровід оркестру «Наспів», то на вас чекають цікаві аранжування, нові пісні, красиві постановки, технічні інновації та непідробні емоції. А ще цікаві зустрічі з людьми, які особисто знали відомого композитора. Отож, чекаємо вас на «Весну Івасюка – 70» аби разом погортати сторінки життя та творчості нашого музичного генія.
Фотограф: Оксана Хорхолюк

Залишити відповідь