На Покрову МБК подарував рівнянам три дні свята

розміщено в: Adventure, Новини | 0
Традиційно на свято Покрови Богородиці наше місто кипить численними культурно-масовими заходами. В кожному куточку Рівного та на його околицях відбуваються якісь цікаві події. Міський Будинок Культури не стоїть осторонь і цьогоріч влаштував рівнянам аж три дні свята!
Отож, як відбувався арт-проект «POKROVA»…
12 жовтня в Глядацькій залі відбувся концерт «Козацька Покрова» за участі творчих колективів МБК. Оскільки 14 жовтня – це ще й День захисника України та День Українського козацтва, то уся програма була присвячена саме цій тематиці.
Розпочався концерт з Молитви до Богородиці, яку виконав народний аматорський хор «Верес» під керівництвом Петра Невірковця. Також зі сцени звучали патріотичні пісні – козацькі, стрілецькі, повстанські, які переплітались з композиціями на прекрасну вічну тему кохання. Для рівнян виступили народне вокально-інструментальне тріо «Срібна терція», вокальний гурт «Лісова пісня», хор «Верес», солістки Іванна Місюк та Людмила Скрипка. Запальними українськими таночками запалювали серця глядачів заслужений ансамбль танцю України «Полісянка», зразкові ансамблі «Перлинка» і «Джерельце». Акомпонував народний аматорський ансамбль народної музики «Наспів». Провела захід Вікторія Рибальченко.
Народний аматорський хор “Верес”
Вже наступного дня святкування продовжились на подвір’ї Міського Будинку Культури, де зранку почав розгортатися справжній «Покровський ярмарок». Вздовж алеї перед входом до Будинку культури розміщувались майстри народної студії декоративно-ужиткового мистецтва, які представили свої вироби. В різних куточках відбувались майстер-класи, смачні частування. Тут можна було побачити і коваля, який на очах в усіх кував вироби з металу і кожен міг спробувати навчитись цієї справи, і гончар, який ліпив глиняний посуд та ще багато цікавих локацій.
На імпровізованій сцені відбувалось театралізоване дійство, сповнене українського народного гумору. В постановках взяли участь звичайні працівники МБК – культорганізатори, методисти, технік сцени та навіть заступник директора! Діалог з глядачами вела ведуча Вікторія Рибальченко.
Театралізована сценка “Продавала на базарі жінка чоловіка”
Василь Ващук та Вікторія Рибальченко
Колектив МБК
Дійство супроводжувалось піснями у виконанні народного вокального гурту «Лісова пісня», солісток Іванни Місюк та Катерини Василенко. Так і спонукала усіх присутніх танцювати народна музика у виконанні оркестру «Наспів». Також усі глядачі мали можливість сфотографуватися біля тематичної фотозони з новоспеченими артистами.
Вокальне тріо “Лісова пісня”
Солістки Іванна Місюк та Катерина Василенко 
Чимало людей, які прийшли ярмаркувати до МБК, не втратили можливості потрапити на вечірній концерт Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, колективу, який є одним з найбільших відомих симфонічних у Східній Європі.
14 жовтня у Виставковій залі відбулось відкриття виставки та нагородження переможців 13 Міжнародного салону художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову, 2018», що стало яскравим завершенням арт-проекту. Захід відбувся в рамках діяльності народної фотостудії “Простір Фото” Рівненського МБК, керівником якої є фотохудожник Олександр Харват.
Олександр Харват з призеркою “Фотоверніажу” Наталією Звіададзе
На відкритті було нагороджено переможців фотосалону, яким вручили дипломи та медалі. На всіх присутніх чекали музичні дарунки у виконанні народного вокально-інструментального гурту «Срібна терція», зразкового естрадного хору “Фантазія”.
Тетяна Бенедюк (тріо “Срібна терція”)
Зразковий естрадний хор “Фантазія”
Протягом заходу усі бажаючі мали можливість сфотографуватися на старовинний фотоапарат минулого сторіччя та отримати на згадку миттєвий знімок, надрукований у старій газеті “Riwne News”. Було проведено і розіграш подарунків серед присутніх. Тут можна було виграти цінний подарунок від організаторів заходу. На завершення усіх чекав смачний святковий торт та традиційне колективне фото на пам’ять.
“Фотовернісаж” став яскравою крапкою в 3-денному марафоні заходів арт-проекту “POKROVA”. Проте саму експозицію можна переглянути у Будинку культури до 30 жовтня. 
Гучно і наповну відгулявши свято Покрови, Міський Будинок Культури не зупиняється, адже живе під девізом “Дивувати і створювати настрій!” Отож, попереду ще багато цікавого. Дякуємо, що з нами! Побачимось! 
Фото: Валерій Трусік, Світлана Кравчук, Галина Данильчук.

Залишити відповідь