• 23 травня 2024 року
  • 18:30
  • Глядацька зала

 

Премʼєра реп-мюзиклу «ТИ [РОМАНТИКА]» від МУР
«Ти [Романтика]» – вистава, для створення якої використовувалися матеріали однойменного альбому МУР. Робота отримала великий культурний резонанс, про неї писали BBC, Forbes та Vogue.
Директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська назвала мюзикл «популярною культурою, про яку мріяли з часів Винниченка», літературознавець Ростислав Семків лаконічно охрестив альбом «геніальним».
Грандіозним, талановитим, пронизливим, таким, що справив найсильніше враження, назвав МУР засновник FEDORIV Group Андрій Федорів. І ви маєте це побачити!
Квитки на премʼєру в Києві були розкуплені за 15 годин від старту продажів, а ще за добу і в Львівській опері не залишилось жодного вільного місця. Мюзикл створений на основі альбому [Ти Романтика], що МУР випустили раніше.
«ЧОРТОВІ ГЕНІЇ. ДИВИТИСЯ ВСІМ», – ТАМАРА ГОРІХА ЗЕРНЯ, ЛАВРЕАТКА ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ПРЕМІЇ ТА ПРЕМІЇ «КНИГА РОКУ BBC», ПРО АЛЬБОМ.
«Ти [Романтика]» змітає пил часу з імен Хвильового, Курбаса, Сосюри, Семенка… Вперше покладені на музику: історія зради поета Павла Тичини, служба у Третій Штурмовій Володимира Сосюри, розстріл кожного другого з українських письменників у Будинку Слово, самогубство Миколи Хвильового… Імена, що оживають на сцені, просто на ваших очах, – непередаваний словами досвід.
Проєкт МУР створений під час повномасштабної російсько-української війни українськими митцями з Києва та Донецька. До його складу входять: Олександр Хоменко (тексти, речитатив), Віктор Ткаченко (тексти, музика, саундпродакшн) і Микола Шмундир (речитатив), Марія ОʼРайлі (режисер монтажу), Соломія Козолуп (арт-директор, рісьорч), Олександр Заїка (обличчя проєкту, речетатив).
У соцмережах гурт зібрав навколо себе багатотисячну аудиторію.
Документальні відео музикантів про історію Щедрика, Павла Тичину, Івана Багряного, Василя Стуса й Василя Симоненка стали найпопулярнішим освітнім контентом про українську літературу в Instagram.
На рахунку гурту – два студійні релізи: «МУР Vol. 1» та «Захалявна книжечка» (2022). До них увійшли пісні на вірші Івана Франка, Василя Стуса, Миколи Вінграновського, Павла Тичини, Василя Симоненка, Юрія Іздрика та інших українських поетів.

 

КВИТКИ:

– в касі МБК

– на сайті https://concert.ua/

Довідки за телефоном:

☎️ 066 171 3456