Loading Події

« All Події

  • This event has passed.

Презентація етнографічного альбому “НЕТЛІННІ”

Лютий 29 @ 14:00 - 17:00

  • 29 лютого 2023 року
  • 14:00
  • Виставкова зала

Презентація етнографічного альбому «НЕТЛІННІ. Українська державна символіка в народній вишивці та ткацтві» (упорядники: Леся Воронюк, Володимир Щибря). 

“Нетлінні. Українські державні символи у народній вишивці та ткацтві” – етнографічний фотоальбом, в якому вперше опубліковано та описано вишиті та ткані експонати з українською державною символікою та її мотивами. Під час дослідницьких експедицій команди ГО “Всесвітній день вишиванки” було зібрано понад 350 експонатів початку-середини ХХ століття, близько 200 найбільш унікальних презентовано у виданні. Вишивки та ткані речі із державною символікою цього періоду мають не лише високу естетичну, а й історичну цінність. Більшість із них були створені в період радянської окупації та засвідчували культурно-політичний спротив тоталітарній системі.

ЗА УЧАСТІ: Лесі ВОРОНЮК – упорядниці книги, громадської діячки, письменниці та засновниці Всесвітнього дня вишиванки, авторки документальних фільмів «Спадок нації», «Соловей співає» та «Ткацький шлях». 

ПІД ЧАС ПРЕЗЕНТАЦІЇ: відбуватиметься автограф-сесія, обговорення, аукціон  та  збір коштів на  FPV-дрони «ГОРИНЬ-10» для Роти ударних безпілотників «СЕРАФИМИ» 104 бригади ТрО.

Вхід вільний

Деталі

Дата:
Лютий 29
Час:
14:00 - 17:00
Подія Category: