Вечір української музики “Просили батько й мати”

розміщено в: Новини | 0
Костанню неділю вересня більшість рівнян проводжала, ховаючись вдома від дощу, спраглі на цікаві події містяни вирушили до Міського будинку культури на вечір української народної пісні «Просили батько й мати». І не пошкодували… Саме так, 29 вересня творчий колектив Будинку культури зі своїм неординарним та креативним підходом потішили глядачів черговим яскравим дійством, яке за відгуками претендує називатися справжнім спектаклем. Це був не просто концерт, де звучали українські душевні пісні, тут вони пересипалися постановками, сповненими наших традицій, місцевої говірки та колориту. Дійовими особами та акторами стали працівники МБК і не лише артисти, а й методисти, організатори культурно-дозвіллєвої діяльності і… навіть технічний персонал. Бо працювати, ба навіть жити в цьому середовищі і боятися сцени – це не про нас.
До пісенної частини дійства долучились такі колективи, як веселі і талановиті троїсті музики оркестру «Наспів» та гурт «Уляна», естрадний хор «Кольорові ноти», співоча молодиця Галина Куришко. У танець закрутили Заслужений ансамбль танцю України «Полісянка». У свої акторські ролі перевтілились Тетяна Сенчук, Ілля Кубай, Катерина Василенко, Іванна Місюк, Мирослава Толочик, Тетяна Батейко, Галина Давидюк, Людмила Скрипка, Раїса Цапун, Василь Ващук, Сергій Мостовий, Віктор Лук’янчук, Олександр Деханов, Ірина Білотіл. Сценарно-режисерська група: Ірина Ящук та Тетяна Сенчук. І все це під пильним оком директорки Ольги Стельмах, яка щоразу генерує нові ідеї і дбає аби заклад у своїх творчих проектах був різностороннім і щоразу дивував.
«Просили батько й мати» – це низка історій про кохання, яка перенесла у мальовничий світ українського села, де є місце пісням, танцям, переживанням і курйозним випадкам. Ми підслухали, що проект отримав схвальні відгуки вдячних глядачів, які оцінили не лише акторську гру, а й красиві сценічні декорації. Тож, ми дякуємо за співпрацю Рівненському обласному академічному музично-драматичному театру та його директору Володимиру Петріву.
Сподіваємось цей проект матиме гарне продовження, адже на весілля наших головних героїв ми глядачів запросили. А хочете дізнатись більше? Слідкуйте за нашими новинами!

Залишити відповідь